دکتر تدين با اشاره به تکليف سازمان بيمه خدمات درماني و وزارت رفاه و تامين اجتماعي براي اجراي نظام جامع پزشک خانواده را در شهرهاي زير 100 هزار نفر و حتي در شهرهاي بزرگ تا پايان برنامه پنجم، افزود: دستيابي به هدف مستلزم تمهيدات متعددي است از جمله اين که بايد فرهنگسازي لازم در جامعه انجام شود و خط مشيها و راهکارهاي لازم از سوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي ارائه، حقالزحمه و مزاياي تيم سلامت به موقع از ناحيه دانشگاههاي علوم پزشکي تامين و فضاي فيزيکي مراکز درماني خصوصا در روستاها بهسازي و نوسازي شود.
وي عنوان کرد: از ديگر تمهيدات آن است که بيمهنامه جامعي در اختيار آحاد جامعه قرار گيرد که فعلا اين بيمهنامه به شکل دفترچه بوده و تنها بخشي از بيمهنامههاي ما براي بيماران خاص به شکل کارت هوشمند است که افزايش کارآيي و استفاده بهينه از آن، نيازمند امکانات سختافزاري لازم و ايجاد خطوط ارتباطي بين مراکز درماني طرف قرارداد و سازمان مانند خطوط اينترنتي و VPN گسترده است و در واقع بايد يک همکاري همگاني بينبخشي فراهم شود.
رييس گروه ارزيابي خدمات بيمارستاني سازمان بيمه خدمات درماني عنوان کرد: البته در اين زمينه هم اکنون به صورت پايلوت، در استان سمنان بحث نسخهنويسي الکترونيکي کارت هوشمند براي بيماران خاص در حال انجام و اجراست، اما عملياتي شدن اين مهم به صورت کشوري نياز به فراهم شدن زيرساختها و بستر کلان الکترونيکي و همچنين فضاي امنيتي براي نگهداري از پرونده بيماران دارد.
وي همچنين افزود: هم اکنون فرهنگ استفاده از خدمات نظام سلامت در کشور ما فرهنگ درستي نيست و در واقع ميتوان گفت که اصولا در اين زمينه فرهنگسازي مناسب صورت نگرفته است.
تدين تصريح کرد: در همه دنيا نظام سلامت يک نظام تخصصي است، ولي متاسفانه در کشور ما نظام سلامت نابسامان است و يکي از دلايل اين است که سياستگزاران نظام سلامت کشور
هيچ گاه يک روند تکميلي و مداوم را در ادامه فعاليتهاي قبلي انجام ندادهاند. از سوي ديگر هر يک از سياستگزاران بر مبناي سلايق خويش عمل کرده و در حقيقت نظام سياستگزاري، اجرا و نظارت در حوزه سلامت، فاقد انسجام و يکپارچگي لازم است.
وي تصريح کرد: در زمينه نظارت بر تعرفهها، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و دانشگاههاي علوم پزشکي کنترل لازم را انجام نميدهند، در بحث ورود داروها در کشور مشکلات بسيار زيادي وجود دارد. ما بايد يک سياستگزاري خاص را در بخش درمان داشته باشيم.
دکتر تدين گفت: در برنامه پنجم توسعه يکي از محورهاي اصلي، يکپارچگي نظام سلامت در کشور است و با توجه به تعريف گسترده کنوني از سلامت (سلامت روحي، رواني، جسمي، معنوي، اجتماعي و غيره) واقعيت اين است که رسيدگي و تامين تمامي اين جوانب از حيطه توان اجرايي يک سازمان يا يک وزارتخانه خارج بوده و در واقع توليت سلامت در کشور بر عهده حاکميت است.
وي با بيان اين که از جمله اتفاقاتي که ميتواند نظام سلامت کشور را متحول کند، استقرار نظام ارجاع و پزشک خانواده است، گفت: نظام ارجاع و پزشک خانواده کاري را که انجام ميدهد اين است که مسير تشخيص و درمان را به صورت شفاف تعريف ميکند، به طوري که سطوح مختلف مراجعات بيمار به پزشک يا مراکز پاراکلينيک، تخصصي و فوق تخصصي در اين نظام به وضوح تعيين شده است.
وي گفت: از ديگر مزيتهاي نظام ارجاع اين است که تمام اطلاعات مربوط به سلامت و بيماريها به صورت يک جا و الکترونيکي متمرکز ميشود و در صورت ارجاع از پزشک خانواده به پزشک متخصص نيز تمامي اطلاعات لازم به جهت درمان بيماريها در دسترس است و بدين صورت زمينه تهيه پرونده مکانيزه و الکترونيکي سلامت تحقق مييابد./100
انتهای پیام/